måndag 23 april 2012

Större samarbete mellan politiker och fastighetsbolag

I dec 2011 tog jag examen, då jag har läst en fastighetsutbildning "Kundansvarig- Fastighet" under 1½ år (distans). Som examensarbete/projektarbete valde jag att göra ett arbete som handlar om att ta fram åtgärder och som leder till att utökad trygghet och tillgänglighet för boende i lägenheterna.
Vad jag kom fram till är betydelsen av fastighetsbolagens personal ute på fältet. De är en trygghet för de boende i omgivningarna. De kan vara någons trygghet då de behöver någon att prata med, få vägledning för hur man skall gå vidare i ett enskilt fall, stöttning med kontakter m.m. Bara vistelsen ute av fastighetsbolagens personal kan betyda jättemycket, då de boende känner ännu mer trygghet (det kan exempelvis vara i ett område som det händer mycket i).
Då personalen har mycket kunskaper/information om vad som händer i samhället tycker jag att det är viktigt med utökat samarbete mellan politiker och fastighetsbolag. Då arbetet inleds får politikerna information om vad som händer i en viss omgivning. De kan då analysera händelserna som sker och därefter ta till de åtgärder som behövs. På sina håll samarbetar man redan med varandra. Med det jag vill  förmedla är vikten av att förstå HUR VIKTIGA FASTIGHETSPERSONALEN ÄR.
Jag skulle också vilja se en förändring i fastighetsskötarnas roller m.fl. Många FLYTTAR FÖR ATT DE TROR ATT DE INTE KAN FÅ HJÄLP. Viktigt att fastighetsbolagen skapar en relation till sina hyresgäster möten m.m, allt för att hålla sig informerad.
Avslutningsvis vill jag ge ett råd vid stora problem och det är att ta hjälp av coacher. Detta för att inte involvera fastighetspersonalen för mycket i ett speciellt fall. Det finns fastighetsbolag i Stockholm som har tagit hjälp av coacher av just den anledningen.

3 kommentarer:

 1. Dum fråga men... fastighetspersonal?
  Vad menar du med det? Fastighetsskötare,eller vad?
  I ibland är du väldigt vag när du skriver.På vad du menar.
  Eller förutsätter att läsaren vet vad du pratar om eller kan läsa dina tankar.
  Ungefär som om jag skulle be dig diskutera Den tredje pedagogen....(Du kanske vet vad det är, men vet alla??)

  Har bott i MÅNGA områden o känt mig både trygg o otrygg men det har inte berott på dem.Inte vad jag kan minnas i alla fall:Det har mera med omgivningen o göra. Till största del så är det väl grannarna.Hur de sköter sig.Om de får besök som stör,eller själva. Om det är ett bråkigt område mm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, glömde....(typiskt.)
   Tycker det i så fall ska vara mer samarbete mellan de boende o fastighetspersonalen.Känner att dra in politiker i allt...varför då?? Nej. Det tycker jag inte alls.

   Radera
 2. Anledningen till att jag skriver fastighetspersonal är att det finns många olika grupper av personal. Som du skriver fastighetsskötare m.m.
  Ang. din kommentar att jag är vag emellanåt, ibland kan det vara så att det kommer saker o ting emellan barnen, telefon m.m. Det kan göra att det blir som det blir med texten ibland. Men det är ju bara att fråga om det är något man undrar över. Jag fick ju en fråga för ett tag sedan ang. rubriken så....

  SvaraRadera