tisdag 10 april 2012

Respekt för lärare

Här hemma diskuterar vi ofta samhällsfrågor. En fråga som ofta kommer upp är skolsituationen, d.v.s. bristen på respekt i skolan. Hur gör lärare för att få elevers respekt?
Det finns en lärare som vi pratar mycket om här hemma och han har både respekt och pli på sina klasser. Det borde finnas flera som honom.
När en lektion börjar då är det den tiden som lektionen skall starta, vid mer än tio minuters försening blir frånvaro registrerad trots närvaro efter sen ankomst. Kommer eleven för sent till lektionen kan läraren stänga dörren mitt framför ansiktet på eleven och eleven blir tvungen att knacka på dörren för att få komma in.
Han har också ett speciellt talessätt till eleven där han ber eleven att titta honom i ögonen vid tilltal. Vet inte vad läraren gör mera, vet bara att han är speciell.
Jag har gett tips om att nominera den här läraren till Skolverket, då jag hörde på radion för ett tag sedan om att man ville ha in namnförslag på duktiga lärare.

1 kommentar:

  1. Nja, det är ju ett känsligt yrke det där idag. Finns nog många bra sätt o få respekt osv som lärare. Men idag så har ju barnen/eleverna så mycket o säga till om. Tycker elever att läraren är sträng så trycker de ner läraren genom klagomål till rektor mm. De har blivit farliga o det är för lätt för dem o hitta på saker som inte har hänt. Ett ämne som är känsligt och man borde ta tag lite hårdare i.

    //David Gustavsson

    SvaraRadera