torsdag 19 april 2012

Budskap till politiker i Södermalm

Lyssnade på radion imorse då man pratar om MC Donalds på Södermalm. De har problem med ungdomar som har MC Donalds som en lekplats. MC Donalds på Södermalm har ca 4000 kunder per dag. Man menar på att politikerna måste få upp ögonen för detta problem. Det egentliga problemet ligger nog i att ungdomarna saknar aktiviteter.
Om jag får analysera denna situation så kan jag nog se denna situation som lite positiv ändå.Vad jag syftar på är ungdomarnas sätt att signalera på. De hade lika gärna kunnat signalerat på ett negativt sätt med negativa konsekvenser. Det positiva är också att omgivningen har reagerat och förstått deras signaler, och att man därefter informerat media.
Sedan är det klart att det inte är roligt för restaurangens kunder att behöva uppleva detta. Restaurangen kan ju också tappa kunder då medborgare kanske inte väljer att gå dit. Vi får hoppas att budskapet når fram till politikerna och att de reagerar och löser situationen på Södermalm.
Vad skall man då göra åt denna situation? Här tycker jag att ett samarbete mellan politiker, fritidsgårdar,skolor och föreningar spelar en stor roll. Föreningar är av stor betydelse för vidare kommunikation mellan skola, föreningars deltagare och föräldrar. Det är också ett bra sätt att hålla sig informerad över vad som sker i vårt samhälle. Förhoppningsvis arbetar föreningen på ett sätt där de involverar ungdomarna och föräldrarna i aktiviteterna. Jag tycker att det är viktigt att ungdomarna är delaktig i "alla aktiviteter" som sker. Många gånger hjälper man dem med både det ena och det andra och det behöver man inte. De kan mycket om de bara vill, många gånger så är det bara viljan som saknas. Delaktighet leder till att de växer och lär sig att ta ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar