lördag 25 maj 2013

Familjedag till Gränna och Visingsö/ Familyday to Gränna and Visingsö

Kl.08.00 i morse gick bussen ifrån Stora Ensos parkering till Gränna och Visingsö (familjedag med Stora Enso). När vi kom fram till Huskvarna (i höjd med Visingsö) så berättade chauffören om jätten Vist (som står som staty på höger sida om E4:an då man kommer från Borås). Enligt legenden så kastade han ut en tuva i sjön för att hans fru skulle ha något att kliva på när hon skulle ta sig över Vättern, själv behövde han bara ta ett steg för att komma över sjön.
Omkring 10.30 gick färjan till Visingsö (vi hann med en tidigare). Väl framme så tog fikade vi. Sedan bestämde vi, att vi skulle hinna med att gå upp till ruinen (Visingsborgs slott) innan det var dags att åka Remmalag (häst och vagn). Turen va på en timma. Vi var lite oroliga för att det skulle bli regn men vi hade tur. Det var uppehåll hela tiden, nackdelen va att det blåste kallt. Det gungade ganska bra när vi åkte med färjan till Visingsö (p.g.a. blåsten).
Dagen avslutades med ett besök på Franssons Polkagrisar för shopping och "busskaffe" med dopp. Sammanfattningsvis så har dagen varit trevlig, kunde ha varit lite varmare. Bussresan tur o retur va också helt okej med filmvisning och lotterier m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar