måndag 6 maj 2013

Jerry Williams Farewell Show

I lördags morse åkte jag upp till Stockholm för att gå på Jerry Williams Farewell Show (med mamma och syrran). Showen skulle gå på eftermiddagen kl. 15.00 plats Cirkus, Djurgården.
Showen var indelad i två akter, den första aktern pågick mellan 15.00 och 16.30 sedan paus i 25 minuter. Andra aktern började 16.55 till 18.00.
För dem som inte visste upplägget så kunde första delen av showen bli till en besvikelse. Många gick ju på showen för att se och höra Jerry sjunga och räknade kanske inte med en del musikalinslag. Jerry pratade ganska mycket och sjöng endast några få låtar. Däremot i del två då var det SHOW....
För er som känner till mig lite så vet ni säkert om att jag är medlem i en internationell talarorganisation, och det bidrar i regel till att man reflekterar över hur någon kommunicerar. Jerry har en jättehärlig personlighet, är humoristisk, använder en hel del slanguttryck i kommunikationen kombinerat med en del korta HAHA- skratt.Vid ett tillfälle så skrattade så att han knappt kunde prata. Använder också orden asså, så....
Tanken som for genom mig när jag lyssnade på honom det var "Han skulle även ha en fantastisk karriär som ståuppkomiker." Och min förhoppning är att vi får se mera av hans härliga personlighet i tv-serien "SÅ MYCKET BÄTTRE".
Jerry har ju så mycket att berätta. Han berättade hur karriären började, hur han sjöng på ungdomsgårdar, pubar o.s.v. Han fascinerades och inspirerades också av många personer som Elvis Presley m.fl. "Hur gör han och andra dessa ben- och fotrörelser?" Någon gång trodde han t.o.m. att han/hon hade "rullbrillor på sig". Han berättade också om en tjej som han såg upp till men menade på " Jag kan ju inte bara ringa och säga: Hej det är Jerry......" och skrattade lite.......Han berättade också om några "hojincidenter" som t.ex. om en person som flög genom en fönsterruta och krockade med en tv-apparat m.m.
När jag åkte hem träffade jag på en kvinna som hade gått på showen i fredags kväll. Hon berättade för mig att två av Jerrys barn hade varit med i dansnumren. Det förklarar varför han stod och såg på och inte ingick i showen själv (första delen). Andra delen av showen var helt underbar. Han sjöng så det stod härligt till. Ett av numren kommer jag att leva på länge, det var när han sjöng "En vintersaga". Det var så mäktigt. Han sjöng med sådan inlevelse....Jag blev berörd, tårögd.....Jag finner inte ord. 

2 kommentarer:

  1. Tack söta du för en underbar beskrivning av Jerry och hans show! Kram

    SvaraRadera
  2. Varsågod Connie! Tack för feedback!

    SvaraRadera