torsdag 10 maj 2018

Malta som resmål/rekommendation

För snart en vecka sedan kom jag och min sambo hem från Malta. Vi hade bestämt sen tidigare att vi skulle göra någon resa någonstans alternativt göra någon annan aktivitet. I år firar vi nämligen att vi varit tillsammans i 10 år. Vi firar även att vi fyllt år (vi fyller ganska tätt inpå varandra). Och nu till frågan...Kan jag rekommendera Malta som resmål? Det kan jag absolut! Däremot tycker jag att det finns saker o ting att fundera på innan man tar beslutet att åka dit såsom:

- Vill man åka dit för att bara vara?
- Vill man uppleva naturen?
- Vill man uppleva stadslivet?
- Vill man uppleva Maltas klara vattenliv?

Om du/ni har bestämt er för att bara vara och ta det lugnt, då kan jag absolut rekommendera stället som vi bodde på (Golden Sands). Här finns INTE tillgång till marknader, försäljare, butiker, restauranger o.s.v. Maten äts på hotellets restauranger, alternativt kan du/ni välja att åka taxi till närliggande restauranger (vilket är gratis).
Vill ni uppleva naturen? Det är väldigt vackert på Malta på många sätt, men vill man uppleva naturen då finns en viss risk att man blir besviken. Överallt på Malta är det gult. Det finns inte grönområden, inte mycket växtliv, inte mycket djurliv o.s.v. Jag/vi konstaterade däremot att Maltaborna gillar pelargoner. Det fanns det gott om.
Vill ni uppleva stadslivet? Då ska ni INTE välja området som vi bodde på. Jag skulle rekommendera Valletta, Maltas huvudstad om ni är intresserad av historia (där finns mycket historia att uppleva). Mdina, Maltas före detta huvudstad är absolut sevärd och värt ett besök/bo på (en mycket vacker stad som jag fattade tycke för).
Vill man uppleva Maltas klara och unika vattenliv, då ska man absolut åka till Malta. Jag tror att guiden sa att, Malta låg på första eller andra plats i världen gällande kvalité, vattenliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar