söndag 3 augusti 2014

Andra semesterveckan

Snart är andra semesterveckan gången. Veckan har varit lugn o fridfull. Vi har varit iväg på två dagsutflykter till Varberg och Linköping. När vi var i Varberg så åkte vi på sightseeing (vi åkte till olika utsiktsplatser). Det var magiskt! Så fint! Mycket björnbär….Därefter åkte vi till Tre toppar (ett glasscafé). Innan vi åkte hem så passade vi på att besöka några goda vänner till oss.
Resan till Linköping gick till Vretagymnasiet (dottern ska börja där). Hon ska läsa naturbruk, inriktning häst. I dagarna så fick vi ett brev därifrån, där vi fick info. om lägenhetsplacering. Dottern blev naturligtvis nyfiken och undrade hur det såg där hon skulle bo o.s.v. Vi bestämde oss för att åka dit. Väl på plats så visades vi runt av rektor och fritidsledare (till olika lägenheter, stall m.m.).Vad gäller lägenheten så valde hon en annan än den hon blev tilldelad. Jag tror att det kommer att bli jättebra där!
Innan vi åkte därifrån så frågade jag rektorn vad det har blivit av de andra som har gått där. Hon berättade att många väljer en annan inriktning efter de har gått ut skolan (jobbar med människor i stället). Hon berättade även att svenska hästskötare är eftertraktade i Europa och framför allt i Tyskland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar