tisdag 20 december 2016

Nyårslöfte - sluta röka

I detta avseende så är jag inte stolt över mig själv. Jag har varit rökare i 10 år. Men något som jag är stolt över, det är att jag har slutat o röka. Jag känner inga behov alls av att röka. Nu skall jag delge er min berättelse.
Jag började att röka när jag var 12 år. Jag rökte inte ofta, jag tog en cigarett då och då. Jag föll för grupptrycket. I vilket fall, efter ett tag så la jag av, för att åter igen börja när jag var 14 år gammal. Jag slutade att röka när jag var 24 år gammal, när jag fick min dotter. Ja, ni läste rätt, när jag fick henne. Oftast så brukar det vara tvärtom, när du blir gravid så lägger du av. Jag lyckades tyvärr inte göra det.
Nu ska jag berätta hur jag gjorde. Ett tips....Avlägg nyårslöftet till 2018, inte till år 2017.
När jag bestämde mig för att sluta röka, så rökte jag cigarettmärket Prince. Under kommande året så gick jag ner till Marlboro, Blend Extra, Blend Ultra, Blend Ultima och slutligen inhalator. Du skall byta till svagare cigaretter, när du börjar att känna något av nya märket som du bytt till. Detta hör man ju ganska ofta "Jag känner ingenting...." "Jag röker mera med svagare cigaretter o.s.v." Har du rökt det nya paketet ett tag, så kommer du tids nog känna av dem med.
När jag hade rökt Blend Ultima (svagaste märket) ett tag, så gick jag över till inhalator. Inhalatorn tog jag när jag kände att jag hade behov av den. Till slut så glömde jag bort att ta den, och det blev glesare och glesare med intagen, för att till slut inte behöva någonting. Det jag gjorde under detta år var att dra ner på nikotinhalten. I regel så är det ju nikotinet du är beroende av.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar