måndag 31 augusti 2015

Reflektion över dagens utflykt (gammal skolmiljö)

Idag var jag med jobbet (jobbar på äldreboende) när de åkte till Backens skola i Örby. Våra gamla fick uppleva gammal skolmiljö, lyssna på hur det var förr o.s.v. Utflykten avslutades med att vi sjöng en psalm till orgelmusik och därefter blev det fika.
Under fikats gång så avlöpte den ena diskussionen efter den andre, någon upptäckte den gamla symaskinen som fanns där, någon annan kände igen lampan som hängde i taket o.s.v. Ett annat samtalsämne som vi hade handlade om de aktiviteter som de brukar ha där. Dem sker främst på måndagar under juni till augusti månad (det går att boka guidningar året om, men räkna då med att det är kallare).
Vidare så berättade de, att ibland kommer det skolbarn till skolan och då får de uppleva en skoldag som det var förr. Och det brukar inte vara några problem, barnen rättar sig efter reglerna som är där. Hon uttryckte även att "Barn som har koncentrationsproblem m.m. och som kommer hit, de blir ovanligt lugna och avslappnade i denna miljö". Det fick mig att fundera lite.....Det skulle kanske inte vara helt fel om flera fick pröva på? Det skulle kanske väcka tankar och funderingar hos våra elever, eller vad tror du/ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar