måndag 11 maj 2015

Släktträff och Tallinn

Så var det åter igen dags för släktträff. Förra året åkte vi till Riga (Lettland) i år blev det Tallinn i Estland.
Det var en trevlig resa, vi åkte i fredags kl. 17.30 från Värtahamnen, Stockholm och kom fram till Tallinn kl. 10.00 (med båten Romantika). Kl. 10.30 så var det dags för sightseeingtur (med buss o guide). Turen tog 2 h ca. Innan vi skildes åt så visade guiden oss bl.a. två utsiktsplatser (det hela gick i en rask takt så det gällde att hänga på). Så min rekommendation om ni åker dit det är att ni skall besöka dessa utsiktsplatser. Vilken utsikt! Magiskt!
Den 9 maj (samma dag som vi var i Tallinn) var en speciell dag, nämligen Europadagen (20-årsdagen av medlemskap i EU). Man hade även ett/flera tema för dagen nämligen Gotland. Nu i efterhand så kan jag känna lite frustration över att jag inte kollade upp agendan för dagen (om det var något speciellt som hände i Tallinn när vi var där). Med bättre planering så hade jag nog avstått från sightseeingturen och varit med på firandet i stället (familjedag på Frihetstorget/uppträdanden från Estland, Finland, Sverige och Österrike/aktiviteter på Svenska Ambassaden.
Som sagt var man lär sig av misstagen!
Angående båtresan. När vi åkte dit så kände vi av lite på småtimmarna (att det gungade), men det var inte så farligt. Hemresan var hur lugn som helst, kände ingenting.

Tips: Båten gick/går via Mariehamn, så när den anlände/anländer dit så "bråtade" det ganska bra eller mycket....Har du svårt för ljud så rekommenderar jag att om du/ni skall åka dit, att ni tar en hytt som ligger längre upp. Vi låg på däck fem och vi hörde tydligt hur det lät. Några i vårt sällskap låg på däck 8 och de hade inte hört någonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar