tisdag 23 april 2013

Det ena leder till det andra/ One thing leads to another

För snart 1½ år sedan avslutade jag en fastighetsutbildning (kund- och bovärd m.m.). Som examensarbete så gjorde jag ett projektarbete (trygghet- och tillgänglighet) och jag minns jag framför allt en mening som lyder: "Det ena leder till det andra....."
Det va på en intervju som jag och kommunanställda diskuterade (miljöfrågor). De pratade om en trappa och längst ner på denna trappa så hade vi skräp "t.ex. en rostig cykel som ligger slängd någonstans" "Ingen reagerar för det ju tillåtet att smutsa ner i naturen...." Om vi visar andra andra att vi tillåter det då kommer det sannerligen leda till nästa steg och nästa.......
Jag menar på att det är likadant med våra skolor. Skolk leder till att flera skolkar, gäng bildas, cigaretter kommer in i bilden, därefter kommer alla fester med förekomst av alkohol, sedan nästa fest med alkohol och inblandning av droger och kriminaliteten är ett faktum.
SKOLORNA måste få bukt med ALL SKOLK som förekommer. FÖRÄLDRAR  måste också FÅ INFORMATION när en elev har "ogiltig frånvaro".
På Naturbruksgymnasiet i Svenljunga får föräldrarna sms i från skolan när eleven har "ogiltig frånvaro".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar