söndag 7 oktober 2012

Resa med "Vi Unga"

Min dotter är medlem i en förening som heter "Vi Unga". För någon månad sedan beslutades det på ett möte att klubben läggs ner. Under helgen som har varit har jag, medlemmar och dess familjer, och ledare varit i Lysekil (som ett avslut av "Vi Unga").
Vi träffades 07.30 vid bygdegården, Skephult för avfärd. Familjerna åkte i egna bilar. När klockan var ca 09.00 stannnade vi till vid en rastplats för fika, lagom tajming för toalettbesök och bensträckare.Vi hade underbart väder som höll i sig hela dagen. Klockan 10.00 ca anlände vi till Nordens Ark (djurpark som ligger utanför Lysekil). Jag har varit där en gång tidigare, men såg inte så mycket då. Det var dåligt väder och knappt inga djur fanns inom synhåll, men den här gången såg vi desto flera djur.
Klockan 16.00 var det samling på parkeringen för avgång till Lysekil och vårt hotell. Innan avfärd hade vi lottodragning på parkeringen. Vi sov på ett ställe som heter "Strandflickorna", vackert beläget vandrarhem-och strandhotell som ligger precis intill havet.
Kvällen avslutades med middag klockan 19.00 och därefter umgicks vi och samtalade om diverse saker. Några ämnen som kom upp under kvällens gång:
1. Långa väntetider på lasarettet.
2. Cykeltävling i Skephult. Man har fört lite diskussioner i fiberföreningen om aktiviteter, då Fritsla har haft aktiviteter som cykeltävling (med aktiviteter under tävlingens gång).
3. Föreningar/byalag vara fadder/fodervärd åt rovdjur o.s.v.
4. Farliga vägar och korsningar. Fartkamera vid Fritsla-Skephultkrysset? Viktigt att belysningen fungerar vid korsningar.
På söndagen besökte vi "Havets Hus" (låg bakom hotellet). När vi kände att vi var färdiga där fick vi åka hem. Även denna dag var vädret perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar